הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר

למגוון השירותים המשפטיים שאנחנו מציעים אונליין:

רבים מעוניינים להקים בישראל חברה בע"מ ובוחרים בתצורת התאגדות זו עבור החברה שלהם. לחברת בע"מ יש יתרונות רבים שכן היא מאפשרת הפרדה כמעט מוחלטת בין הבעלים לחברה עצמה והיא מאפשרת שקט ובטחון גדולים יותר לבעלים, מעצם אחריותם המוגבלת יחסית לתוצאות ולקורות את החברה.

למעשה, בין אם מדובר בהקמת חברה בע"מ ובין אם רק חברה שהיא שותפות או עוסק מורשה ובין אם מדובר על תושב ישראל או הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר, נדרש לבצע כמה פעולות מוגדרות על מנת לפתוח חברה בצורה נכונה ומהירה. לרוב, יהיה מומלץ וכדאי לא לבצע את פעולות הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר או על ידי אזרח ישראלי, בעצמכם ובגפכם. מדובר בתהליך שיכול להיות מורכב ומתסכל, בייחוד לאזרחים זרים שאינם מורגלים בנבכי הבירוקרטיה הישראלית. ובכלל, המטרה היא שתתמקדו בשלבים הקריטיים של פתיחת החברה והדחיפה הראשונית לה היא זקוקה ולא תסתבכו במילוי תצהירים וכתיבת תקנונים – שיכולים לגזול אנרגיות וזמן רב.

סוגי החברות בישראל ומי רשאי להקים אותם?

חברות היא צורת ההתאגדות הנפוצה בישראל. חברות בע"מ, בניגוד לעסק עצמאי או לשותפות, הן גוף שנחשב כנפרד מבחינה משפטית מבעליו בעלי המניות. אחריותם של בעלי המניות מוגבלת עד לגובה שווי המניות שלהם ולמעשה חובות החברה הם עליה ולא על הבעלים. דבר זה מאפשר שקט גדול יותר ליזמים ובאופן כללי מעודד השקעות וכניסה לתחומים חדשים ובכך להניע את גלגלי הכלכלה הישראלית.

כעקרון, חברה יכולה להיות חברה פרטית, כזו שהציבור לא יכול לרכוש מניות שלה והיא רק שמורה לבעליה המקוריים, בניגוד לחברה ציבורית בה הציבור ומשקיעים אחרים יכולים לרכוש ממניותיה. חברה יכולה להיות של כמה בעלי מניות והיא יכולה להיות של בעלים יחיד שהוא גם בעל המניות היחיד. לכל אחד מצורות ההתאגדות צורת הקמה אחרת אבל היא אפשרית עבור כולם גם במקרה של הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר.

למעשה, כל אדם בישראל יכול להקים בה חברה גם אם הוא תושב זר או תושב חוץ, כל עוד פעילותה ומטרותיה של החברה הם חוקיות ומוסריות ולמעט מקרים חריגים של קטינים או מי שעומד כנגדו כינוס נכסים- שבאופן טבעי מנועים מלפתוח חברה. חברת חוץ שרוצה לפתוח חברה בישראל, סניף, זיכיון או חברה בת, יכולה לעשות זאת, אך לכל צורה ודרך יש כללים משלה, שאין זה המקום לפרטם. בכל אופן, הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר, פשוטה בהרבה ושלביה מהירים יותר.

בין אם מדובר בהקמת חברה בע"מ ובין אם רק חברה שהיא שותפות או עוסק מורשה ובין אם מדובר על תושב ישראל או הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר, נדרש לבצע כמה פעולות מוגדרות על מנת לפתוח חברה בצורה נכונה ומהירה.

תהליך הקמת ורישום חברה בישראל

עוד בטרם ניגע בכל תחום הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר, נעסוק לרגע באופן כללי בתהליך הראשוני של רישום חברה בישראל. ראשית הבסיס: גם אם פתחתם חשבון בנק עסקי ופתחתם תיקים במס הכנסה ובמע"מ ובביטוח לאומי לא באמת פתחתם חברה באופן חוקי כל עוד לא ביצעתם את רישומה מול רשם החברות במשרד המשפטים. התהליך מול רשם החברות הוא מעט מסורבל וכולל הכנת תצהירים, תקנון ומילוי טפסים רבים אבל הוא הכרחי. משכך, אין לזלזל בו ואין לעגל פינות. יש למלא כל דבר במדויק, לאמת חתימות על התצהירים, לנסח בדייקנות את התקנון ואת כל הטפסים וההגדרות ולצרף את כל המסמכים הנדרשים. כל טעות או הגדרה לא נכונים, יכולים לגרור שלל בעיות ובעיקר עיכובים בתהליך.

הטופס הראשי שיש להגיש לרשם החברות הוא בקשה לרישום החברה, הכוללת בין השאר את פרטיהם של אלו שהם בעלי המניות של החברה ופרטים נוספים ואליו מתווסף תצהיר בעלי המניות כי הם כשירים לכך, תצהיר של בעלי המניות, שחייב להיות מאומת על ידי עורך דין עם דיווח על הון המניות והחלק של כל אחד מהבעלים בו ומסמך נוסף שחייב להיות מאומת באמצעות עורך דין הוא הצהרתם של הדירקטורים על כשירותם לשמש בתפקיד.

אל כל אלו מצורף תקנון החברה,  שהוא התקנון הקובע מבחינת רשם החברות ולכן עליו להיות מדויק. כל שגיאה בו לא תוכל להיות מתוקנת אלא תצריך כתיבת התקנון מחדש.  בתקנון צריך להיות מצוין שם החברה, מטרותיה, והיחסים בין בעלי המניות ואחריותם וכן עקרונות של דרכי הניהול שלה. חשוב גם לדעת, שמכיוון שם החברה אותו אתם מציעים בטופס הבקשה, יכול להיפסל עקב דמיון רב מידי  לשם חברה אחרת, כזו שיכולה לנבוע ממנו הטעיה, יש להוסיף עוד כ-2 שמות חלופיים, שימשו הם בסופו של דבר כשם החברה המורשה. אל כל אלו מצרפים אישור על תשלום האגרה הראשונית המיועדת לרשם החברות.

עוד בטרם ניגע בכל תחום הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר, נעסוק לרגע באופן כללי בתהליך הראשוני של רישום חברה בישראל.

הסוף המיוחל

בין אם מדובר בהקמת חברה בישראל על ידי תושב זר ובין אם זה מקומי, הבקשה שלכם עולה לבחינה אצל רשם החברות. במידה והכל עבר כשורה, תונפק לכם בתוך כשבוע ימים תעודת התאגדות ובה שם החברה והח.פ. שלה. ניתן להגיש את הבקשות דרך אתר האינטרנט של הרשם ובכך מתאפשר לחסוך עוד קצת זמן. זמן רב יותר יחסך, אם תבצעו את כל התהליך באמצעות חברות המתמחות בהקמת חברה בישראל על ידי תושב זר, שכן הם יסיעו לכם בכתיבת כל הטפסים, התקנון והתצהירים וגם יצאו ויבואו למענכם עם כל הכבודה אל מול הבירוקרטיה הקשורה. דבר זה יחסוך לא רק כאבי ראש ובלבולים אל גם זמן רב ויקר.

אם תבצעו את כל התהליך באמצעות חברות המתמחות בהקמת חברה בישראל על ידי תושב זר, שכן הם יסיעו לכם בכתיבת כל הטפסים

תהליך הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר

כאשר תושב זר או בעל עסק בחו"ל רוצה להקים חברה או עסק בישראל הוא עלול להיתקל במספר אתגרים, שאינם מאפיינים הקמת חברה באופן הרגיל על ידי תושב מקומי. המכשול הראשוני הוא השפה. חלק גדול מן המסמכים המוגשים לרשם החברות חייבים להיות בשפה העברית ולהיות חתומים במקור. לכן, על תושב החוץ, במידה והוא דירקטור או בעל מניות להיפגש עם עורך דין, שגם בחלק מן המקרים יכתוב בעברית ובמקרים אחרים יאמת את החתימות. בנוסף, הבעלים יצטרכו להציג העתק של הדרכון שלהם וכן כתובת בישראל של החברה.

מעבר לעניינים אלו, שהם טכניים במהותם ישנו גם עניין מהותי. הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר אינה קלה עבור אותו אדם. הוא אינו חי במים העסקיים של ישראל ואינו מכיר על בוריים את כל החוקים, המשמעויות והיחסים השונים שצריכה לנהל חברה בישראל מול גופים רבים ושונים. לכן, חשוב מאוד כי תושב זר, יעשה את צעדיו הראשונים כאן, באמצעות צוות מומחים, שיכול להוליך אותו בדרך הנכונה בתחילת מסלולו. לנו, יצא לא פעם ללוות תושב זר, שזו לו הפעם הראשונה לעשות עסקים בישראל. למרות כוונותיו הטובות והידע העצום שהיה לו מעסקיו בחו"ל, בישראל הוא היה כמו דג מחוץ למים. רק בעקבות הליווי והסיוע שלנו, הוא פתח חברה שהוגדרה היטב ברמה המשפטית, החשבונאית והעסקית.

הקמת חברה בישראל על ידי תושב זר אפשרית אך מעט יותר מורכבת מכרגיל ובוודאי דורשת תשומת לב, כזו שתמנע שגיאות הנובעות מפערי השפה, תייעל ותקצר את הזמן בנבכי הבירוקרטיה הישראלית ותאפשר לעסק או החברה לפרוץ לה דרך במדינה הזרה. נשמח לעמוד לרשותכם ולרשות התושבים הזרים שאתם עימם בקשר ולהעניק שירות וליווי מקצועי בכל השלבים השונים.

 

אז מה היה לנו בכתבה:

צרו קשר להתייעצות עם אחד המומחים שלנו
לוגו - GALBO

הצוות שלנו בגלבו מחזיק בידע רב, ניסיון עשיר וקשרים ענפים, ויוכל לעזור לכם בכל הקשור להקמת החברה שלכם בקפריסין. לאורך השנים ליווינו מאות לקוחות, החל מהצעד הראשון להקמת החברה ועד להנהלת חשבונות שנתית, וממשיכים לספק קשת רחבה של שירותים לחברות תחת קורת גג אחת.

פנסיה
מהן שלבי חיסכון לפנסיה ואיך לארגן את המסלקה הפנסיונית שלך?

החיסכון לפנסיה הוא שלב חשוב ומרכזי בתהליך ההתארגנות לפנסיה. כאשר אנו חוסכים לפנסיה, אנו מבטיחים לעצמנו מקור הכנסה בעת פרישה. זה יכול להיעשות באמצעות הפקדות חודשיות בקרן פנסיה או בתוכנית פנסיה עצמאית. החיסכון לפנסיה חייב להתחיל מוקדם ככל האפשר, על מנת לייצר סכום משמעותי שיהפוך למקור הכנסה ביום הפנסיה.

כל מה שחשוב לדעת על הקמת חברה ב-2024

הקמת חברה עשויה להיות החוויה המרגשת והמתגמלת ביותר שתחוו בחיים. אבל השאלה היא מאיפה מתחילים? יש כמה דרכים להקמת עסק והן כוללות מגוון של שיקולים, כדי ללמוד עוד על הנושא, המשיכו לקרוא!

שמאי מקרקעין בחריש

שמאי מקרקעין הוא איש מקצוע שעיקר פעילותו מתמקדת בהערכת השווי של נכסי נדל"ן. השירות הנפוץ ביותר שמספקים שמאי מקרקעין הוא שירות הערכת שווי דירה לפני

שמאי מקרקעין בעומר

שמאי מקרקעין הוא איש מקצוע שעיקר פעילותו מתמקדת בהערכת השווי של נכסי נדל"ן. השירות הנפוץ ביותר שמספקים שמאי מקרקעין הוא שירות הערכת שווי דירה לפני

שמאי מקרקעין בתל-אביב

שמאי מקרקעין הוא איש מקצוע שעיקר פעילותו מתמקדת בהערכת השווי של נכסי נדל"ן. השירות הנפוץ ביותר שמספקים שמאי מקרקעין הוא שירות הערכת שווי דירה לפני

074-7765923