רישום שותפות

למגוון השירותים המשפטיים שאנחנו מציעים אונליין:

רישום שותפות הוא תהליך יצירת קשר עסקי בין שתי חברות, אנשים פרטיים או בין גורמים אחרים, כאשר כל חברה או גורם מתחייבים לאי-אלו התחייבויות שונות המשליכות על רישום השותפות ועל התהליך עצמו, כמו גם על ניסוח ההסכם בין השותפים.

תהליך רישום השותפות הוא בדרך כלל פשוט וניתן להשלים אותו בעזרת עורך דין. בין היתר, יהיה עליכם לספק מידע בסיסי כגון שם השותפות, סוג העסק והכתובת שלו. ואם עושים זאת נכון, שותפויות עסקיות הן דרך מצוינת להפיק יותר מהעסק שלכם. רישום שותפות מאפשר להנות לעיתים מהטבות מס, גישה למשאבים אחרים ודרך להצמיח את העסק שלכם כמו גם להרחיב את קהל היעד שלכם.

מהו רישום שותפות ולמה נועד?

על פי החוק בישראל, התהליך של רישום שותפות מהווה יצירה של גוף משפטי, בו שני גורמים או יותר חוברים למטרת ניהול עסק אשר מפיק רווחים. בתוך כך, אותם גורמים אשר מעורבים ברישום השותפות זכאים לנתח מרווחי השותפות כפי שמוסכם ביניהם. עם זאת, יש לזכור כי הגורמים המעורבים ברישום גם חבים באי אלו חובות אשר קיימות ביניהם.

במקרים רבים, גורם מסוים ברישום עשוי להירשם בתור "שותף מוגבל". שותפים מוגבלים הם אלו אשר אחריותם מוגבלת בכל הנוגע לחובות השותפות ובהתאם לסכום השקעתם בשותפות. ואם תרצו להירשם כשותפים, חשוב לדעת שיהיה עליכם לרשום אותה אצל רשם השותפויות.

רישום שותפות מאפשר להנות לעיתים מהטבות מס, גישה למשאבים אחרים ודרך להצמיח את העסק שלכם כמו גם להרחיב את קהל היעד שלכם.

למה לצפות לאחר רישום שותפות?

לאחר שאתם צולחים את ההליך של רישום שותפות, אלא אם התקיימו נסיבות מיוחדות, כל יצירת רווחים מחולקת באופן בו נקבע בין הגורמים. בהיבט זה של הדברים, השותפים לרוב יהיו זכאים לאותם נתחים מרווחי השותפות כפי שסוכם ביניהם. זאת, בשונה מצורות אחרות של רישום שותפות, כמו למשל חברה בע"מ.

כמו כן, לאחר רישום השותפות, השותפות הרשומה יכולה להיות תובעת או נתבעת, תלוי בסוגייה המשפטית. כך או כך, ברגע שרישום השותפות יוצא לפועל, אתם תהיו חשופים לתביעות משפטיות. עוד חשוב לדעת כי ברוב רישומי השותפויות, השותפים בדרך כלל אחראים בצורה שהיא בלתי מוגבלת, בין אם מדובר על לחוד או ביחד.

קיימים שני סוגים של שותפויות

על פי החוק בישראל, קיימים 2 סוגים של רישום שותפות. הראשונה היא שותפות כללית, שזוהי שותפות בה כל השותפים הם שותפים כללים. במילים אחרות, אותם שותפים יהיו אחראיים על חובות העסק ללא הגבלה, אבל החלוקה של הרווחים מתבצעת כיאה למה שהוסכם בין הגורמים ברישום השותפות. על פי החוק, מספר השותפים הכלליים לא יכול לעלות על 20 שותפים, אלא אם מדובר על שותפות של עורכי דין או של רואי חשבון.

הסוג השני של רישום שותפות הוא שותפות מוגבלת. זוהי שותפות אשר כוללת שותף כללי אחד לפחות. אותו שותף יהיה האחראי לכל חיובי השותפות. זאת, בזמן ששותף מוגבל אחד לפחות יהיה אחראי על חובות החברה בהתאם לסכום שהוא השקיע בשותפות. בסוג השותפות הזאת לא קיימת הגבלה על מספר השותפים המקסימלי.

על פי החוק בישראל, התהליך של רישום שותפות מהווה יצירה של גוף משפטי, בו שני גורמים או יותר חוברים למטרת ניהול עסק אשר מפיק רווחים

שותפות מוגבלת והחובות להן אחראיים השותפים

הם יהיו אחראיים לחובות השונות של יצירת השותפות העסקית, אלא אם מדובר על שותפות מוגבלת. במקרים אלו, השותף המוגבל יהיה אחראי לחובות משפטיות מוגדרות בהסכם הרישום. ובאשר לחבות הכלכלית והמשפטית, חשוב לקחת בחשבון שנושים של רישום השותפות יכולים לתבוע את הגורמים בשותפות באופן אישי.

במילים אחרות, כאשר מקימים רישום שותפות ויוצרים שותפות עסקית, נושים יכולים לפרוע את החובות של השותפות מהכיס הפרטי שלכם. ולבסוף, כאשר יוצרים רישום שותפות יש צורך לשלם אגרה לרשם השותפויות בעת רישום השותפות. כמו כן, יש צורך לשלם אגרה שנתית בכל שנה שבה השותפות עדיין פעילה ויוצרת רווחים.

הסתייעו בעו"ד כדי לנסח רישום שותפות עסקית

כידוע, הסכם שותפות עסקית הוא מסמך משפטי המתאר את הזכויות והחובות של הצדדים המעורבים בעסק או בשותפות עסקית מסוימת. לפיכך, יהיה חשוב לנסח מסמך זה על ידי עורך דין מנוסה כדי להבטיח שהוא מחייב מבחינה משפטית. בסופו של דבר, ישנה חשיבות ענקית בהסכם שותפות עסקית שעורך עורך דין מנוסה מנסח. הסכם כתוב בצורה לא נכונה עלול לגרום לבעיות רבות לצדדים המעורבים, במיוחד אם הוא אינו מחייב מבחינה משפטית.

חשוב להיעזר בעורך דין כדי לנסח את המסמך הזה, כי זה יכול להיות מאוד מסובך ושפה משפטית יכולה להיות מבלבלת עבור אנשים רבים. זה גם מאפשר לכם להגן על האינטרסים שלכם, כמו גם לוודא שהכול יעבור בצורה חלקה.

הסוג השני של רישום שותפות הוא שותפות מוגבלת. זוהי שותפות אשר כוללת שותף כללי אחד לפחות. אותו שותף יהיה האחראי לכל חיובי השותפות

כיצד מנסחים רישום שותפות עסקית?

הסכם שותפות עסקית, או רישום שותפות, הוא מסמך המגדיר את הזכויות והחובות של שני הצדדים המעורבים בשותפות כזאת או אחרת. ומטבע הדברים, חשוב שיהיה הסכם אשר כתוב היטב כדי למנוע כל בעיה שעלולה להתעורר בהמשך הדרך.

הסכם שותפות עסקית הוא חוזה המתווה את הכללים לשותפות בין שני אנשים או יותר. לעתים קרובות הוא כולל מידע על אופן ניהול העסק, מהי אחריותו של כל צד, וכיצד יש לפרק את השותפות במקרה שכך נדרש.

טיפים לניסוח הסכם שותפות עסקית

הצעד הראשון לניסוח הסכם רישום שותפות עסקית הוא זיהוי הצרכים, המטרות והאינטרסים העסקיים של הצדדים השונים המעורבים בתהליך. כדאי לדעת עם מי אתם שותפים, מה הם מביאים לשולחן, ומה יהיו תנאי המפתח של ההסכם. בהיבט זה, יהיה חשוב להגדיר את הצדדים השונים המעורבים בשותפות ואת התפקידים שלהם, להגדיר את כל הנכסים שלכם ואת הנכסים של השותפים שלכם, וכן לקבוע כמה זמן חוזה זה יימשך (את תוקף החוזה).

ההסכם צריך להיות מנוסח על ידי שני הצדדים על מנת לשרטט כמה שיותר במדויק את הזכויות, החובות והחבות המשפטית או החבות העסקית של כל צד. בסופו של דבר, ישנם סוגים רבים ושונים של הסכמי שותפות, ככה שכל הסכום רישום שותפות צריך להיות מנוסח בהתאם למקרה.

רישום שותפות מקוון הוא הליך אשר מבצעים בעזרתו של עורך דין לרישום שותפויות, מה שלחלק נכבד מהאנשים לוקח ממה כמה דקות בודדות. בניגוד לשנים עברו, בימינו ההליך מתבצע במהירות מול רשם השותפויות הארצי, והנה כל מה שצריך לדעת בנושא.

נכון להיום, האגרה של רישום שותפות עומדת על 969 ש"ח עבור רישום של שותפות כללית. במקרים בהם תרצו להירשם לרישום שותפות מוגבלת, תצטרכו לשלם אגרה עומדת על סך של 2,645 ₪. זאת, בצמוד לעמלה אשר גובה עורך דין להגשת הבקשה עבור רישום שותפות מקוון. הנה כל המידע, המשיכו לקרוא.

עו"ד להגשת בקשת רישום שותפות עסקית

חשוב לזכור, בתהליך של רישום שותפות מקוון ישנן דרישות ספציפיות שיש לעמוד בהן בעת הגשת בקשה זו. אם לא תעמדו בדרישות אלו, הסיכוי שלכם לקבל אישור שותפות עסקית יהיה קלוש. לפיכך, דרושים עורכי דין בתהליך זה מכיוון שהם יכולים לספק ייעוץ משפטי ולסייע להבטיח את מילוי הבקשה בצורה נכונה.

עורכי דין יכולים גם לוודא שהכול יתקבל על ידי סוכנויות ממשלתיות או צדדים שלישיים אחרים, לרבות רשם השותפויות שמאשר את הליך הרישום בסופו של דבר. במילים אחרות, עורך הדין יערוך עבורכם את הבקשה לרישום שותפות עסקית ויוודא שהיא עומדת בכל דרישות החוק. מה עוד לגבי רישום שותפות מקוון? ובכן, בואו נדבר על ניסוח הסכם שותפות עסקית.

חשוב לזכור, בתהליך של רישום שותפות מקוון ישנן דרישות ספציפיות שיש לעמוד בהן בעת הגשת בקשה זו. אם לא תעמדו בדרישות אלו, הסיכוי שלכם לקבל אישור שותפות עסקית יהיה קלוש.

לפני בקשת רישום שותפות מקוון: ניסוח הסכם שותפות

רגע לפני בקשת רישום שותפות מקוון, יהיה עליכם לנסח הסכם שותפות עסקית. מדוע חושב לנסח הסכם שותפות עסקית? ובכן, הסכם השותפות העסקית הוא מסמך המתאר מהן הציפיות משני הצדדים, במקרה של שותפות רווחים. לפיכך, חשוב לנסח את המסמך הזה לפני שאתם נכנסים לשותפות עסקית כלשהי. הסכם זה יעזור לכם למנוע מחלוקות משפטיות ולהבטיח ששני הצדדים נמצאים באותו עמוד עם ההסכם והתאנים השונים הכלולים בו.

יש לנסח הסכם שותפות עסקית מתוך מחשבה על הדברים הבאים: אילו זכויות יש לכל צד? מה האחריות של הצדדים בשותפות? מה קורה אם צד אחד מפר את החוזה? בכמה כסף מדובר וכיצד מחולקים הרווחים בין הצדדים? בהיבט הזה, ישנן סיבות רבות מדוע לנסח הסכם שותפות עסקית. זה יעזור להימנע מכל מחלוקת משפטית עתידית שעלולה לנבוע, אבל לא רק. מעבר לכך, להסכם תהיה לה השפעה חיובית על הצלחת העסק בטווח הארוך על ידי מתן בהירות לגבי הזכויות והחובות של כל צד.

ממה חשוב להימנע כאשר מנסחים הסכם שותפות?

החשיבות של עריכת הסכם שותפות עסקית היא למנוע מחלוקות משפטיות ופיננסיות בעתיד. ולמרות שזה נשמע קל לניסוח, יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון בעת ניסוח אחד. שימו לב, לא להשתמש בעורך דין או לא לבדוק את הטיוטה שלכם – זו טעות ויש להימנע מכך. כמו כן, אין צורך בשותף מנוסה שיבדוק את הטיוטה שלכם, תנו לעורך הדין לטפל בכך. בסופו של דבר, הטעות הנפוצה ביותר היא חוסר הגדרה ברורה של מה זה אומר להיות שותף, מה שעלול להוביל לבלבול ולהפרות של החוזים. ללא הגדרה ברורה, קשה לקבוע אילו זכויות וחובות יש לכל צד בהסכם השותפות העסקית.

חשוב לדעת, זו תהיה טעות לא לציין בבירור מה יקרה אם צד אחד יסיים את הקשר או יפסיק לבצע תפקידים עבור הצד השני, ללא התראה מוקדמת או בניגוד לתנאי ההסכם. לפני הגשת בקשת רישום שותפות מקוון באינטרנט, ודאו כי הסעיפים האלו כלולים בהסכם השותפות שלכם.

רגע לפני בקשת רישום שותפות מקוון, יהיה עליכם לנסח הסכם שותפות עסקית. מדוע חושב לנסח הסכם שותפות עסקית?

להשתמש בתבנית מקוונת לניסוח הסכם שותפות?

בחלק מהמקרים, תבניות הן דרך מצוינת לחסוך זמן בעת ניסוח מסמך. אתם יכולים להשתמש בהן כנקודת התחלה ולהתאים אותן לפי הדרישות שלכם. עם זאת, במקרים רבים יהיה צורך לנסח הסכם שותפות עסקית מותאם אישית ולפי סוג העסק ותנאי השותפים בו. בהיבט הזה, הבעיה העיקרית עם תבניות היא שלעתים קרובות אין להן את הגמישות והיצירתיות הנדרשות לשותפויות עסקיות.

התשובה לשאלה זו תלויה בצרכים שלכם. אם אינכם רוצים להשקיע יותר מדי זמן בהיבטים המשפטיים של ההסכם, אז כדאי להשתמש בתבנית. אבל אם אתם רוצים לוודא שהכול תקין ושזה מחייב מבחינה משפטית, כדאי שתנסחו את ההסכם בעצמכם או שתסתייעו בעורך דין העוסק בניסוח חוזים. מיותר לציין כי רישום שותפות מקוון לא יכול להיות מנוסח באמצעות תבניות מקוונות, אלא על ידיכם ועל ידי עורך הדין בלבד.

כדאי שתנסחו את ההסכם בעצמכם או שתסתייעו בעורך דין העוסק בניסוח חוזים. מיותר לציין כי רישום שותפות מקוון לא יכול להיות מנוסח באמצעות תבניות מקוונות

כיצד לבחור את עורך הדין שלכם?

עריכת הסכם שותפות עסקית יכולה להיות מאתגרת, במיוחד אם מעולם לא עשיתם זאת בעבר. חשוב למצוא עורך דין שיש לו ניסיון בחוזה מסוג זה כדי שיוכל להדריך אתכם בתהליך, ולא רק לנסח עבורכם הסכם ולשלוח אתכם לדרככם.

בכל הנוגע ליצירת שותפות עסקית, יש צורך בעורך דין שיודע לנסח חוזים המתאימים לסוג העסק שלכם ולאינטרסים העסקיים שלכם. עם זאת, מציאת עורך הדין המתאים יכולה להיות קשה. על מנת למצוא את עורך הדין המתאים לשותפות העסקית שלכם, כדאי לדעת איזה סוג שירותים כל עורך דין מספק ומהי המומחיות שלו או שלה.

הכירו את שירותי עורך הדין שלכם לניסוח חוזים

כאשר אתם מחפשים עורך דין לניסוח הסכם שותפות עסקית, חשוב להיות מודעים לסוגי ההסכמים השונים בהם עוסקים עורכי דין. חלקם מסייעים עם התהליך של רישום שותפות מקוון, בעוד שאחרים מנסחים חוזים בלבד.

בשורה התחתונה, ככל שתדייקו את הבחירה בעורך הדין הנכון לסוג הסכם השותפות שלכם, ככה תוכלו לייעל את כל התהליך של הקמת השותפות, לרבות התהליך של הגשת בקשת רישום שותפות מקוון.

אז מה היה לנו בכתבה:

צרו קשר להתייעצות עם אחד המומחים שלנו
לוגו - GALBO

הצוות שלנו בגלבו מחזיק בידע רב, ניסיון עשיר וקשרים ענפים, ויוכל לעזור לכם בכל הקשור להקמת החברה שלכם בקפריסין. לאורך השנים ליווינו מאות לקוחות, החל מהצעד הראשון להקמת החברה ועד להנהלת חשבונות שנתית, וממשיכים לספק קשת רחבה של שירותים לחברות תחת קורת גג אחת.

הסכם שותפות עסקית
הסכם שותפות עסקית

הסכם שותפות עסקית הוא הסכם שנחתם בין שותפים עסקיים על מנת להסדיר עניינים בתחומים שונים ולמנוע אי הבנות בעתיד. הסכם שותפות עסקית יכול למנוע מחלוקות

הסכם שותפות במסעדה
הסכם שותפות במסעדה

בישראל, אחד מתחומי העסקים הפופולריים הוא עולם המסעדנות. עם זאת, מדובר בתחום לא פשוט כלל שתובע מבעלי העסקים הרבה. במידה שמקימים מסעדה בשותפות עסקית, הנטל

איך עושים הסכם שותפות
איך עושים הסכם שותפות?

הסכם שותפות הוא אחד ההסכמים החשובים כאשר מנהלים שותפות עסקית. חתימה על הסכם שותפות תעזור לכם להגדיר באופן ספציפי את תחומי האחריות של כל שותף,

הסכם שותפות מחיר

הסכם שותפות הוא חוזה המחייב שני צדדים או יותר לעבוד יחד למשימה ספציפית, למטרת פתיחת עסק, מתן שירותים משותפים, למטרת שכירות בדירה ועוד. ישנם סוגים

רישום שותפות מוגבלת

שותפויות עסקיות חשובות מכיוון שהן עוזרות לשני הצדדים להצמיח את העסק שלהם, להרחיב את קהלי היעד ובאופן כללי, להגביר פעילות עסקית. בתוך כך, בישראל, ישנם

074-7765923