הסכם מייסדים דוגמא – כל מה שאתם חייבים להכיר על הסכם מייסדים

למגוון השירותים המשפטיים שאנחנו מציעים אונליין:

הסכם מייסדים הוא הסכם משפטי שנועד למנוע חיכוכים מיותרים בין שותפים המייסדים יחד חברה או עסק חדש. חשוב להדגיש כבר בפתיחת הדברים כי לא קיימת חובה חוקית לערוך הסכם מייסדים בין בעלי החברה. על אף היעדר חובה חוקית, מומלץ מאוד לערוך הסכם מייסדים מסודר שנועד לוודא שכלל הצדדים יקבלו את חלקם המלא ללא בעיות, ויכוחים או מריבות מיותרות. מייסדים עסק חדש עם חברים קרובים ובטוחים שאין כל צורך בהסכם מייסדים מסודר? חשוב לזכור כי החברה או בית העסק החדש שלכם צפוי לפעול שנים ארוכות בהן החברות עם המייסדים יכולה לעבור לא מעט טלטלות. מעבר לכך, חברות ובתי עסק רבים נדרשים לגיוס מימון או צירוף בעלי מקצוע שונים שיסייעו בקידום העסק, מה שיכול לשנות את מאזן הכוחות של בעלי השליטה. לכן, חשוב מאוד לא לוותר על הסכם מייסדים מקצועי שערוך היטב בהתאם לצרכים האישיים בבית העסק שלכם – גם אם השותפים הם החברים הקרובים ביותר שלכם!

מחפשים הסכם מייסדים לדוגמא ברשת? הוא לא יעניק לכם יותר מקווים כלליים בלבד!

מייסדים רבים מחפשים הסכם מייסדים דוגמא ועל בסיסו מעגנים את ההסכם בין כל מייסדי החברה או העסק הנולד. אפשרות זו טובה יותר בהשוואה לוויתור מלא על הסכם מייסדים, אך יש בה לא מעט חסרונות שעורך דין מקצועי יכול לפתור עבורכם בקלות רבה. ברשת תוכלו למצוא בקלות הסכם מייסדים דוגמא, אך דוגמא זו נכתבה תוך התחשבות בנתונים של עסק אחר. במטרה ליצור הסכם מייסדים מיטבי שיבטיח לכם ולכלל השותפים שלכם הגנה מלאה על מירב הזכויות, חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי לכתיבת הסכמים. עורך דין מקצועי לכתיבת הסכמי מייסדים ידע לכתוב עבורכם הסכם אישי הכולל את כל התכנים הרלוונטיים למצב שלכם. הסכם פשוט זה יבטיח שתקבלו את כל המגיע לכם ללא בעיות, אי הבנות או ויכוחים מיותרים.

מייסדים רבים מחפשים הסכם מייסדים דוגמא ועל בסיסו מעגנים את ההסכם בין כל מייסדי החברה או העסק הנולד.

מתי כדאי לכתוב הסכם מייסדים? התזמון הנכון ביותר

שותפים רבים מתחילים את השלבים הראשונים בהקמת החברה או בית העסק החדש ללא מחשבה על הבאות. לא מעט מהם נזכרים בכתיבת הסכם מייסדים עם תחילתן של המחלוקות, מה שמחייב אותם ליישב את כל המחלוקות טרם חתימת ההסכם. במטרה להימנע מכך ולהבטיח את הטוב ביותר עבור עתיד החברה או בית העסק, מומלץ לכתוב הסכם מייסדים מסודר כבר בשלבים הראשונים של התהליך. חשוב להזכיר ולומר כי הסכם מייסדים הינו הסכם שנועד לטובת השותפים כך שאין חובה חוקית למלא אותו. לכן, אם לא תיזמו כתיבת הסכם מייסדים רלוונטי למלוא הצרכים שלכם, אף אחד לא יעשה זאת עבורכם. אז לפני שמתחילות המחלוקות, מומלץ לערוך הסכם מייסדים פשוט שיוכל להבטיח לכם שותפות מקצועית ומיטבית עבור הצלחתו של בית העסק החדש.

רשת תוכלו למצוא בקלות הסכם מייסדים דוגמא, אך דוגמא זו נכתבה תוך התחשבות בנתונים של עסק אחר. במטרה ליצור הסכם מייסדים מיטבי שיבטיח לכם ולכלל השותפים שלכם הגנה מלאה על מירב הזכויות

חברות פרטיות צריכים גם הסכם מייסדים וגם תקנון חברה? כל ההבדלים בין השניים

רבים טועים לחשוב שהסכם מייסדים הוא מעין תקנון חברה ולכן חשוב להדגיש את ההבדל המהותי בין השתיים. הסכם מייסדים הוא הסכם שאינו מחוייב חוקית וכל מטרתו היא לערוך הסכם ברור בין השותפים במלאכה. לעומת זאת, תקנון חברה הוא תקנון צובה מבחינה חוקית. תקנון זה אינו נוגע בקשר שבין השותפים אלא מתמקד בחוק במסגרתו החברה מחוייבת להתנהל ובקשרים שבין מחזיקי מניות החברה לבין בעליה. תקנון זה חייב להיות מוגש לרשם החברות בהתאם לכלל התנאים בחוק.

ברשת תוכלו למצוא בקלות הסכם מייסדים דוגמא, אך דוגמא זו נכתבה תוך התחשבות בנתונים של עסק אחר. במטרה ליצור הסכם מייסדים מיטבי שיבטיח לכם ולכלל השותפים שלכם הגנה מלאה על מירב הזכויות

חברות פרטיות לעומת חברות ציברויות

מתכוננים להקים חברה פרטית? מייסדים רבים של חברות פרטיות מוותרים על הסכם מייסדים בטענה כי תקנון החברה מכסה את כלל הדגשים החשובים ביותר שעלולים לגרום לויכוחים בין הצדדים. חברות פרטיות שאינן כוללות צדדים נוספים בבעלות החברה, כמו בעלי מניות לדוגמא, פחות חשופים לאי הסכמות ולכן רבין מהם פשוט מוותרים על הסכם מייסדים. אך חשוב להדגיש ולומר כי הסכמי מייסדים מצליחים למנוע לא מעט בעיות גם בחברות פרטיות הכוללות תקנון חברה כדת וכדין. לכן, גם אם אתם מתכוונים להקים חברה פרטית, אל לכם לוותר על הסכם מייסדים מסודר.

מחפשים הסכם מייסדים דוגמא? כפי שהזכרנו מעלה, לא כדאי להסתפק בדוגמאות המופיעות ברשת. דוגמאות אלה נוסחו על בסיס הצרכים של אותה חברה שעשתה בהם שימוש.

זה מה שחשוב שתכניסו בהסכם המייסדים שלכם

מחפשים הסכם מייסדים דוגמא? כפי שהזכרנו מעלה, לא כדאי להסתפק בדוגמאות המופיעות ברשת. דוגמאות אלה נוסחו על בסיס הצרכים של אותה חברה שעשתה בהם שימוש. במטרה להבטיח שהסכם מייסדים באמת יענה על מלוא הצרכים שלכם, מומלץ לפנות לעורך דין מקצועי העוסק בתחום שידע לערוך לכם הסכם מותאם במדוייק לחברה שלכם. מה חשוב לכלול בהסכם מייסדים? בחרנו עבורכם מספר נקודות מרכזיות שחשוב שיכללו בהסכם, והן:

  1. חלוקת תפקידים וקבלת החלטות -אחד הנושאים החשובים ביותר שחייבים להופיע בהסכם מייסדים הוא אופן התנהלות החברה. בסעיםים אלה חשוב לכלול את חלוקת התפקידים בין השותפים, את אופן קבלת ההחלטות השגרתיות, את אופן קבלת ההחלטות המיוחדות ועוד. נושא זה נחשב לנושא הנפיץ ביטתר שעלול לעורר לא מעט מחלוקות ואף מריבות של ממש, אם לא ייושב כראוי. לכן, אם אתם עורכים הסכם מייסדים, חשוב מאוד לוודא כי כל נושא חלוקת התפקידים ואופן קבלת ההחלטות יפורטו היטב ויוסכמו על כל הצדדים.
  2. פיתרון ויכוחים-נושא נוסף שחשוב לכלול בהסכם מייסדים הוא מנגנון התגברות על ויכולים. שותפים רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם לא מעט אי הסכמות לאורך כל שלבי בניית החברה החדשה, ולכן חשוב לדעת בדיוק כיצד מיישבים כל בעיה. ללא מנכנון זה, ויכוחים בין שותפים עלולים להיגרר לבתי משפט ולגרום להפסדים גדולים.
  3. מקום כינוס החברה-אם לא די בכך, גם מיקום כינוס החברה חייב להיכלל בהסכם מייסדים מקצועי. מקום כינוס החברה אף הוא עלול ליצור לא מעט מחלוקות. הסדרת מקום הכינוס תבטיח הסכמה גורפת ל כלל הצדדים ומניעת אי הסכמות מיותרות בהמשך הדרך.
  4. הבטחת זכויות המייסדים -בין אם אתם מתכננים להקים חברה פרטית ובין אם אתם מתכננים להקים חברה ציבורית, כנראה שתידרשו לעוד לא מעט אנשי מקצוע ובעלי מניות נוספים לאורך הדרך. מנגנון הבטחת זכויות המייסדים נועד להבטיח שבעלי השליטה המרכזיים ישארו תמיד המייסדים ללא אפשרות של השתלטות גורם חיצוני על החברה. חשוב להדגיש ולומר כי בנושא זה של הבטחת זכויות המייסדים יש לא מעט סעיפים ותכנים לעגן את כל זכויותיהם של המייסדים בהסכם חוקי שלא ניתן לעקוף. לכן, חשוב מאוד לבחור בקפידה עורך דין מקצועי המתמחה בכתיבת הסכמי מייסדים שידע להוסיף את הסעיפים הנדרשים להבטחת כל הזכויות של המייסדים.

לסיכום, אל לכם לוותר על הסכם שותפים מקצועי ומותאם לחברה שלכם!

לסיכום, הסכם מייסדים דוגמא יכול להעניק לכם קווים כלליים אך לא מעבר לכך. אין חובה חוקית לערוך הסכם מייסדים ובכל זאת הסכם זה מומלץ לכל שותפים המקימים חברה חדשה – גם אם הם חברים במשך עשרות שנים. הסכם מייסדים מקצועי נועד להבטיח שמירה מיטבית על זכויות המייסדים, למנוע לא מעט ויכוחים מיותרים ולהעניק לחברה את סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר. מתי כדאי לחתום על הסכם מייסדים? רבים נזכרים לערוך הסכם רק שהמחלוקות מתחילות, מה שמחייב אותם ליישב את כלל המחלוקות ורק לאחר מכן להתפנות לכתיבת הסכם מייסדים. לכן, מומלץ להקדים תרופה למכה ולערוך הסכם מייסדים כבר בשלבים הראשוניים ביותר של הקמת החברה.

האירוע שבו באים מספר אנשים, משלבים ידיים בחוזקה, מייסדים חברה חדשה ומביטים יחד אל עבר מטרה משותפת אחת עם המון ברק בעיניים, הוא אירוע קסום כפי שיודע כל יזם וגם כל משקיע. משקיעים מנוסים, דרך אגב, יודעים לזהות את הברק הזה בעיניים ורבים מהם אף משתמשים בו כתנאי להשקעה. יחד עם זאת, אם אתם אחד מהמייסדים הללו, יש דבר אחד חשוב מאוד שעליכם לדעת: הברק הזה בעיניים של כל אחד מחבריכם המייסדים? נובע לא רק מהציפייה למטרה המשותפת, אלא גם ואולי בעיקר מהציפייה לרווח האישי וההצלחה האישית של כל מייסד ומייסד. כאשר האג'נדה המשותפת כל שלל המייסדים מתנגשת באג'נדה הפרטית של כל אחד מהם וכאשר אג'נדות שונות של מייסדים שונים אינן מתיישבות זו עם זו, או אז עלול להתחיל תהליך מסוכן שיכול להשמיד כל מיזם, מוצלח ככל שיהיה. כדי להגן על עצמכם ועל המיזם כולו, קריטי שתחתמו על הסכם מייסדים ועליו בדיוק נדבר כאן בשורות הבאות.

הסכם מייסדים – מהו ולמה הוא נועד?

הסכם מייסדים הוא הסכם שמנוסח ונחתם על ידי קבוצה של אנשים המייסדים יחד חברה לצורך השגת מטרה כלכלית ועסקית משותפת. חשוב לציין, שהסכם כזה יכול להיות רלוונטי לכל מהלך של ייסוד מיזם כלשהו, בין בתחום העסקים ובין שלו, בין שלמטרות רווח ובין שלא. יחד עם זאת, לרוב, השימוש במונח זה מתייחס למקרה של מספר יזמים המתכנסים יחד לצורך ייסוד חברה בע"מ למטרות עסקיות. הסכם זה הוא מסמך משפטי לכל דבר ועניין, שנערך בין מייסדי החברה ונחתם על ידם במטרה להסדיר ביניהם את היחסים, לעגן את הציפיות ולגבש כללים ברורים בכל הקשור להתנהלות של כל מייסד בנפרד ושל כל המייסדים יחד, מול עצמם, זה מול זה ובינם לבין החברה ומטרותיה.

כפי שאמרנו בפתח דברינו, במעמד ההקמה של מיזם חדש, אפשר לחוש בתחושה חזקה של אחדות וגיבוש בין יזמים המייסדים חברה חדשה. יחד עם זאת, ככל שמתקדם המיזם ומתחילה העשייה לפרטיה, יכולים להתפתח, וגם תמיד מתפתחים, חילוקי דעות באשר לדרך בה יש להתנהל. חילוקי דעות אלה, כפי יודע כל איש עסקים, הם כולם ברי פתרון, אלא שפעמים רבות, עניינים של אגו, תפיסת עולם, מטרות אישיות ואג'נדה אישית, יכולים להקשות מאוד על פתרון חילוקי הדעות, מה שיכול להוביל לבסוף להתנהלות שמחבלת בהצלחת המיזם כולו, בין מצד מייסד ספציפי אחד אל מול כל היתר, בין מצד קבוצה של מייסדים אל מול קבוצה אחרת ובין מצד כל אחד מן המייסדים אל מול האחרים. הסכם מייסדים הוא הסכם שנועד לצפות פני עתיד ולעגן כללים ברורים שעל פיהם יתקדם המיזם ועל פיהם ייפתרו כל חילוקי הדעות שעלולים להתגלע בהמשך הדרך. הסכם מייסדים טוב, דואג גם למצב הוודאי שבו יתגלעו חילוקי דעות שלגביהן לא נותן ההסכם פתרון מובהק, ולכן מעגן בתוכו מנגנון גישור מוסכם במיוחד למקרים כאלה.

, או אז עלול להתחיל תהליך מסוכן שיכול להשמיד כל מיזם, מוצלח ככל שיהיה. כדי להגן על עצמכם ועל המיזם כולו, קריטי שתחתמו על הסכם מייסדים ועליו בדיוק נדבר כאן בשורות הבאות

האם חובה לגבש הסכם מייסדים ובאיזה שלב הוא נדרש?

ובכן, התשובה היא שהסכם מייסדים היא אופציה וולונטרית לחלוטין ואין שום חובה חוקית לגבש אותו או לחתום עליו. זאת, בניגוד לתקנון חברה שהוא מסמך שמיועד גם הוא להשיג מטרה דומה, אך כולל בתוכו התייחסות בעיקר כלפי החברה עצמה וכלפי הציבור/ רגולטור ואותו יש לגבש, לערוך ולאשר על ידי כל בעלי המניות על פי חוק ולבסוף וגם להגיש אותו לאישור רשם החברות. הסכם מייסדים, לעומת זאת, היא אופציה שיכולים מייסדים מסוימים לבחור בה בעוד אחרים יחליטו שלא ולחוק אין שום דבר לומר בעניין.

אחרי שאמרנו את זה, על אף שמדובר במהלך וולונטרי לגמרי, אתם רוצים להתייחס אליו כאל מהלך הכרחי, אפילו יותר מתקנון חברה. יזמים רבים נמנעים מעריכת הסכם מייסדים ולעיתים אף נרתעים מלהציף את האפשרות לערוך ולחתום על הסכם כזה, מתוך תחושה של חוסר נעימות, כאילו המחשבה על הסכם כזה מעידה על חוסר אמון בכל יתר המייסדים. אלא שכפי שיודע כל איש עסקים, מדובר בהסכם סופר חיוני וחשוב וכמעט בכל חברה יגיעו שורה של רגעים בהם הסכם זה יהיה המפתח לפתרון בעיות קשות, שאלמלא ההסכם היו יכולות להוביל לפגיעה ממשית בחברה. מעורבות של איש עסקים או משקיע מנוסה, יכולה בהחלט לסייע לכם להציף את הרעיון מול שאר המייסדים, אם כי גם בלעדיהם, מדובר בהסכם שאתם בהחלט רוצים להתעקש על חתימתו.

מעצם היותו וולונטרי לחלוטין, הסכם מייסדים יכול להיערך ולהיחתם בכל רגע בזמן ואין שום מגבלה לגבי השלב שבו צריך לחתום עליו. יחד עם זאת, ישנו בהחלט שלב שבו נכון יותר לחתום על הסכם מייסדים ביחס לשלב אחר. השלב הזה הוא השלב בו קבוצת המייסדים התגבשה והמייסדים מתחילים להשקיע משאבים, כספיים, אישיים או אחרים, במיזם. מרגע שאנשים מתחילים להשקיע ולצפות, מתחיל הסיכון להתגלעות חילוקי דעות ואם לא חותמים על ההסכם בזמן, ייתכן שלאחר מכן כבר לא ניתן יהיה להגיע להסכמה שתאפשר חתימה עליו אי פעם. על כן, כמה שיותר מוקדם, כאשר התגבשה קבוצת המייסדים והתקבלה החלטה ברורה לפתוח חברה ולצאת לדרך, זהו השלב בו אתם רוצים לחתום על הסכם מייסדים מול יתר המייסדים.

הסכם מייסדים הוא הסכם שמנוסח ונחתם על ידי קבוצה של אנשים המייסדים יחד חברה לצורך השגת מטרה כלכלית ועסקית משותפת.

אין להקל ראש, לא בעריכת ההסכם ולא בחתימה עליו

מייסדים רבים, לעיתים מתוך חוסר נעימות כפי שתיארנו לעיל, מסכימים לחתום על הסכם כזה אך מנסים עד כמה שניתן להמעיט בערכו, שוב, מתוך אותה תחושת חוסר נעימות. במצב זה הם פונים בדרך כלל לחיפוש נוסחים גנריים באינטרנט ובוחנים אותו בעיניים לא מקצועיות ומבלי מחשבה מעמיקה הצופה פני עתיד. למרבה הפרדוקס, צורת התנהלות זו היא עדיפה עוד פחות מאשר חתימה על הסכם מייסדים מלכתחילה. חשוב לזכור כי הסכם מייסדים הוא מסמך משפטי מחייב ואם אתם לא באמת יודעים למה אתם מתחייבים ואם לא בחנתם ושקלתם לעומק את ההתחייבויות שלכם מחד ואת ההתחייבויות כלפיכם מאידך, כל חתימה על הסכם מחייב עלולה להוביל לנזק רב הרבה יותר מאשר תועלת.

על כן, בכל הקשור לעריכת הסכם מייסדים ולחתימה עליו, אתם רוצים להקפיד על התנהלות מקצועית ולהתייעץ עם עורך דין. זה נכון שנוכחות של עורך דין יכולה לעורר תחושות לא נעימות בקרב המייסדים, אבל זוהי זכות שעומדת לרשות כל מייסד ויזמים שלא יודעים להסתכל על הסיטואציה בצורה בוגרת, הם בדיוק המייסדים שבעבודה איתם חשוב לחתום על הסכם מייסדים. זה אומר שאולי תצטרכו לעמוד על שלכם ואולי תצטרכו לפנות לילד הגדול שבתוך כל מייסד, אבל אתם בהחלט רוצים לעשות את זה ולהתעקש על כך. בעבודה עם עורך דין, עליה כדאי להמליץ לכלל המייסדים בכדי למנוע מצב של עדיפות של אחד המייסדים על פני האחרים, אתם תתפלאו עד כמה ניתן לקדם את העניין במהירות ולסיים אותו בתוך ימים ספורים, כך שאפשר יהיה להניח את הנושא מאחור ולהחזיר את המבט קדימה אל עבר המשותפת ואל עבר החלומות הפרטיים שלכם, כשכעת אתם רגועים יותר ביכולת שלכם להשיג אותם ולהגן עליהם.

הסכם מייסדים שותפותמתכננים לייסד עסק עם שותף אחד או יותר? אחד הדברים החשובים לפני שאתם מייסדים שותפות הוא הסכם מייסדים שותפות. על ידי הסכם מייסדים שותפות תוכלו להסדיר עניינים שונים בניהול העסק ולמנוע סכסוכים עתידיים. על הסכם מייסדים שותפות נרחיב במאמר הבא. 

 

מה זה אומר?

ההסכם, הוא חוזה בעל תוקף משפטי שנחתם בין שותפים עסקיים. על ידי הסכם מייסדים שותפות, ניתן להסדיר עניינים עסקיים במגוון תחומים שונים ולמנוע מחלוקות ואי הבנות בעתיד. על ידי הסכם מייסדים שותפות, השותפים יכולים להגדיר את תחומי האחריות שלהם ולעגן את הזכויות והחובות שלהם בעסק. אחד הדברים החשובים ביותר בהסכם מייסדים שותפות הוא שהניסוח שלו יהיה ברור ושלא ישתמע לשתי פנים. כאשר הניסוח לא ברור, ההסכם לא יממש את המטרה שלו- מניעת מחלוקות וסכסוכים בין השותפים. לכן, על מנת שההסכם יהיה יעיל חשוב מאוד שהניסוח יהיה ברור ומפורט. 

מתי צריך?

כפי שהבנו, הסכם מייסדים שותפות הוא חוזה שנחתם בין שני שותפים או יותר. כלומר, כל עוד אתם מייסדים עסק עם שותף או יותר, אתם צריכים לחתום על הסכם מייסדים שותפות. חשוב מאוד לחתום על ההסכם לפני שאתם מקימים את העסק ולפני התחלת השותפות בפועל. בהסכם תסדירו את כל העניינים החשובים לניהול העסק ואת הדרישות השונות של כל שותף. על ידי כך כבר במעמד החתימה על ההסכם תוכלו לדעת האם השותפות הזאת מתאימה לכם או לא. כמו כן, כאשר חותמים על הסכם מייסדים שותפות מדובר בצעד פורמלי על הרצון של השותפים לעבוד ביחד. 

לא תמיד חותמים על הסכם מייסדים שותפות לפני התחלת השותפות. לכן, במידה שכבר הקמתם את העסק חתמו על הסכם מייסדים שותפות מהר ככל הניתן. כך תוכלו למנוע סכסוכים עתידיים שעלולים לצוץ בעקבות אי הבנות או מחלוקות שצצות בניהול העסק. 

 

למה צריך?

הקמת עסק וניהול עסק הם לא דבר פשוט. הנתונים בישראל מראים שכ-70% מהעסקים שנפתחים נסגרים כשנתיים לאחר פתיחתם. הסיבה לכך היא ההוצאות הבלתי פוסקות, הבירוקרטיה הקשה והצורך לפקד על תחומי אחריות רבים. לכן, כאשר בוחרים להתנהל בשותפות, ניתן להנות מיתרונות רבים בהם חלוקת תחומי האחריות, סיוע בהחלטת החלטות קשות, העשרת העבודה על ידי נקודות מבט שונות ודיונים ועוד. כאשר מתנהלים עם שותף יכולים לנשום אוויר בידיעה שיש על מי לסמוך בשעת הצורך. עם זאת, לא כולם יודעים לעבוד בשיתוף ולעשות זאת טוב. כאשר יש החלטות לקבל, יש להתחשב בכל השותפים ולעתים זה עלול לגרום לסכסוכים קשים. כך במקרה שתצוץ מחלוקת בין השותפים העסק עלול להתפרק. לכן, על מנת למנוע זאת, יש לחתום על הסכם מייסדים שותפות. כך ההסכם יהווה בסיס חזק לשותפות וימנע פירוק של העסק וסכסוכים בין השותפים בכל מחלוקת שצצה. כמו כן, במידה שבכל זאת תחליטו לפרק את העסק, ההסכם יהווה בסיס לחלוקת הרווחים ולהחלטה כיצד לפרק את העסק. 

 

על ידי עורך דין

הבנו עד עתה את החשיבות הרבה של הסכם מייסדים שותפות. על מנת שהוא יממש את המטרה שלו ויעזור לכם בקשיים שצצים, מומלץ להיעזר בעורך דין. עורכי דין יכולים לגבות שכר טרחה לא זול עבור ניסוח וחתימה על הסכם מייסדים שותפות, וניתן למצוא הסכמים לדוגמא באינטרנט אך ההמלצה שלנו היא לא להתפשר על כך. הסיבה לכך היא שההסכמים שנמצאים באינטרנט הם הסכמים כלליים, שלא יתאימו לצרכים שלכם, לשיתוף הפעולה ביניכם ולעסק שלכם. לעומת זאת, כאשר תבחרו לקחת עורך דין לצורך הסכם שותפות הוא ינסח לכם הסכם שרלוונטי לצרכים שלכם. בנוסף העורך דין יידע אילו סעיפים חשוב לכלול בהסכם ויוכל להעניק לכם טיפים בנוגע לדרכי התנהלות נכונות בניהול העסק בשיתוף פעולה. 

מה יש לכלול?

הסכם מייסדים שותפות צריך לכלול מספר סעיפים שונים שיכללו את התנאים של כל שותף ואת הדרישות שלו. בהסכם יש לכלול את אופן הניהול של העסק, את הזכויות של כל שותף ואת החובות של כל שותף. לכן, לפני שאתם חותמים על הסכם מייסדים שותפות חשוב לוודא שכלולים בו מספר נושאים שונים. 

קודם כל, וודאו שההסכם כולל מידע בסיסי על העסק. במידה על העסק צריכים להופיע הפרטים המזהים שלו כמו שם העסק, סוג העסק, תחום הפעילות של העסק ועוד. בנוסף, חשוב לכלול את המטרה של השותפים בעסק ואת היעדים אליהם שואפים להגיע. 

המהות של הסכם מייסדים שותפות הוא השותפים והיחס ביניהם. לכן, חשוב מאוד לכלול את היחסים בין השותפים ואת התרומה של כל שותף לעסק- כסף, נכסים, תחום ניהול מסוים וכדומה. חשוב להגדיר באופן מדויק, ברור וספציפי את יחסי הכוחות בין השותפים. לשם כך יש להגדיר- 

  • תחומי האחריות של כל שותף 
  • אחוזי השליטה של כל שותף בעסק
  • המשכורת של כל שותף
  • חלוקת רווחים בין השותפים
  • חלוקת הפסדים בין השותפים

ועוד. 

במידה שהשותפות מוגבלת בזמן, חשוב מאוד לציין זאת בהסכם ואף לציין את המועד בו תסתיים השותפות. ציינו האם בעת סיום השותפות העסק יתפרק ואם לא מי יישאר אחראי על העסק. כמו כן, חשוב לציין מי יהיה השותף שיהיה אחראי לסגור את העסק באופן ספציפי ולסגור פינות אחרונות בהן הודעה לעובדים ותשלום של משכורות אחרונות. 

בנוסף, חשוב מאוד לכלול האם יתבצעו שינויים בשותפות ואם כן אז כיצד. ציינו מה התהליך לקבלת שותף חדש, כיצד ניתן להדיח שותף קיים, נהלים למצב בו אחד השותפים ירצה לעזוב, האם ניתן למכור או לקנות חלק של שותף אחר ועוד. 

קראו עוד: הסכם שותפות מחיר

אז מה היה לנו בכתבה:

צרו קשר להתייעצות עם אחד המומחים שלנו
לוגו - GALBO

הצוות שלנו בגלבו מחזיק בידע רב, ניסיון עשיר וקשרים ענפים, ויוכל לעזור לכם בכל הקשור להקמת החברה שלכם בקפריסין. לאורך השנים ליווינו מאות לקוחות, החל מהצעד הראשון להקמת החברה ועד להנהלת חשבונות שנתית, וממשיכים לספק קשת רחבה של שירותים לחברות תחת קורת גג אחת.

הסכם שותפות עסקית
הסכם שותפות עסקית

הסכם שותפות עסקית הוא הסכם שנחתם בין שותפים עסקיים על מנת להסדיר עניינים בתחומים שונים ולמנוע אי הבנות בעתיד. הסכם שותפות עסקית יכול למנוע מחלוקות

הסכם שותפות במסעדה
הסכם שותפות במסעדה

בישראל, אחד מתחומי העסקים הפופולריים הוא עולם המסעדנות. עם זאת, מדובר בתחום לא פשוט כלל שתובע מבעלי העסקים הרבה. במידה שמקימים מסעדה בשותפות עסקית, הנטל

איך עושים הסכם שותפות
איך עושים הסכם שותפות?

הסכם שותפות הוא אחד ההסכמים החשובים כאשר מנהלים שותפות עסקית. חתימה על הסכם שותפות תעזור לכם להגדיר באופן ספציפי את תחומי האחריות של כל שותף,

רישום שותפות

רישום שותפות הוא תהליך יצירת קשר עסקי בין שתי חברות, אנשים פרטיים או בין גורמים אחרים, כאשר כל חברה או גורם מתחייבים לאי-אלו התחייבויות שונות

הסכם שותפות מחיר

הסכם שותפות הוא חוזה המחייב שני צדדים או יותר לעבוד יחד למשימה ספציפית, למטרת פתיחת עסק, מתן שירותים משותפים, למטרת שכירות בדירה ועוד. ישנם סוגים

074-7765923